20 Ağu 2007

Tesekkur Notlari

Hangi Ihtiyac:
Cocuklarin egitimine yonelik vakiflar (TEGV, Tocev...)

Ilgili Olabilecek markalar
CRM calismasi yapan, "direct mailing" yapan markalar
bankalar: YKB, Garanti, Akbank
Otomobil firmalari: VW, BMW, Renault, Toyota

Gerisindeki Fikir

Dunyadaki en guclu arac hala "tesekkur notlaridir". Aldiginiz tesekkur notlarini dusunun, birisine tesekkur notu gonderdiginizde aldiginiz tepkiyi dusunun. Sirketler icinde durum aynidir. Ama bir farkla. Sirketler genelde binlerce kisiye (musteriye, is ortagina) tesekkur ettikleri icin tesekkur notlari sikici, kisisellikten uzak ve siradan bir yapidadir

Proje Nedir?

Burada bahsi gecen marka, cocuk dernekleri ile beraber cesitli workshop (resim yapma, oyun oynama vs.) programlari tasarlar. Bu workshoplar dernek tarafindan yurutulur ve marka bu projenin sponsorudur.

via: flickr

Workshop sirasinda cocuklardan "tesekkur notlari" cizmeleri istenir. Sinir yoktur sadece hayal gucleri var. Bu program sirasinda cocuklara tesekkur etmenin onemi de anlatilmis olur. Sonra bu notlar projeyi esas olarak destekleyen kisilere (musterilere) gonderilir. Boylece, marka, duygusal, farkli ve unutulmaz bir sekilde musterilere projeyi desteklerdikleri icin tesekkur eder. Musteriler (tesekkur notlarini alan kisiler) ise bu projenin parcasi olmaktan gurur duyarlar ve marka sadakatleri carpici sekilde yukselir.

Boylece

Cocuklarin egitimine yonelik projelere finansman saglanir, marka sosyal sorumluluk projelerini CRM calismasi ile birlestirir, marka ile insanlar arasinda duygusal bag kurulur.

Hiç yorum yok: