20 Ağu 2007

Sutas Elele

Hangi Ihtiyac:
Okul oncesi cocuklara yardim vakiflari, cocuk esirgeme kurumu

Hangi Marka
Sutas, Danone, Pinar gibi sut markalari

Gerisindeki Fikir:
Turkiye'de kisi basi sut tuketimi 24 litre ile Avrupa'nin cok gerisindedir. Italyanlar 63 litre ve Ingilizler 100 lt. sut tuketiyorlar (kaynak). Sut tuketimi gelisim cagindaki cocuklar icin cok daha onemli. Fakat toplumun gelir olarak alt kesiminin onemli bir kismi bu tuketimi gerceklestiremiyor.

Proje Nedir?

Sutas Elele, Sutas'in cikardigi yeni bir sut markasidir. Urunun kendisinde bir fark yoktur. Ancak fiyati %50 daha pahalidir. Cunku bu sut markasi, tuketicilerine sunu vaadediyor: "Bir litre sut size, bir litre sut onlara". Insanlar, aldiklari her bir paket Sutas Elele icin, bir pakette ihtiyaci olan cocuklara sut gondermis oluyorlar.



kaynak:flickr

Sutas bu proje icin ACEV, CEKUL veya Cocuk Esirgeme Kurumu ile birlikte calisiyor. Bagislanan sutler bu kurumlarca ihtiyaci olan kisilere dagitiliyor.

Boylece

Sutas surekli sahiplenecegi bir sosyal sorumluluk kavramina sahiplenecek. Musterilerin gozunde daha olumlu duygular kazanacak. Perakende raflarinda daha kolay yer edinecek.

Not:
"Bir sana bir ona" kurgusu daha once Amerikali ayakkabi markasi Toms Shoes tarafindan denenmisti. Ayni kurguyu gunluk temel bir ihtiyac icinde kullanmanin ilginc olabilecegini dusundum

1 yorum:

Unknown dedi ki...

Osmanlıdaki "askıda" olayına benziyor. Eskiden osmanlıda kahvelerde bir çay bir de askıda derlermiş, yoksul insanlar o askıdaki çayları içerlermiş. Bazı fırınlarda da ekmek içn hala devam eden bir olay ve cok da başarılı bir düşünce. Süt gibi gerekli bir hızlı tüketim ürünü için de çok uygun..